reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pikantní špíz na tmavém pivu

Pikantní špíz na tmavém pivu

Pikantní pochoutka z vepřového a kuřecího masa připravená v marinádě. Špíz podle tohoto receptu můžeme připravit i na grilu.


  • 4,6

    22×

    4,6 22
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Veškeré maso nakrájíme na stejné kostky. Špek nakrájíme na slabé plátky. Očištěné papriky nakrájíme na plátky velikosti masa i špeku.

Na odmočené špejle ve vodě (případně potřené olejem) napichujeme střídavě připravené suroviny.

Na marinádu si připravíme nízkou nádobu, do kterého se vejdou celé špízy.

Oprané bylinky nasekáme nadrobno. Citronovou kůru, šťávu, olivový olej, pivo i s bylinkami promícháme a vlijeme ke špízům. Naložené špízy během marinování občas obracíme. Masové špízy necháme marinovat nejlépe přes noc.

Špízy i s marinádou na druhý den vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme dozlatova.

Pikantní špíz na tmavém pivu podáváme s bramborem nebo krajícem čerstvého pečiva.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní špíz na tmavém pivu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.