Plátek masa pokrájíme na menší kostky, přidáme kolečka klobásy a na kousky nakrájenou slaninu. Směs dobře promícháme s grilovacím kořením a zakapeme olivovým olejem. Necháme ji chvíli v chladu uležet.
Dobře si nahřejeme pánev, pak na ni vsypeme připravenou směs. Občas ji promícháme, aby se dobře prohřála.
Necháme směs restovat a ve fritovacím hrnci si zatím rozpálíme olej na přípravu bramboráčků. Ty smažíme maximálně 5 minut - dozlatova.
Před koncem přípravy pikantní směsi přidáme na pánev trochu bylinek - tymián a bazalku, na proužky nakrájenou očištěnou cibuli, omytou a pokrájenou papriku a kousky omytých rajčat. Necháme jen chvíli prohřát, aby se zelenina moc nepřipékala a aby "nepovadla".
S usmaženými bramboráčky pikantní směs podáváme.