Květák očistíme, rozdělíme na větší růžičky a košťál nakrájíme na malé kousky. Do napařovacího hrnce dáme vodu, do ní vložíme kousky košťálu , bobkový list a sůl. Chvíli povaříme a přikryjeme napařovací částí, do které jsme rozložili růžičky květáku. Zakryjeme poklicí a zvolna vaříme do poloměkka.
Příprava těstíčka. Cornflakes jemně umeleme, promícháme s hladkou moukou, škrobovou moučkou, solí, pepřem a chilli kořením. Zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali vejce a olej. Řádně promícháme v hladké hustší těstíčko, které necháme 10 až 15 minut odstát.
Vychladlý květák osolíme, namáčíme do těstíčka a zprudka smažíme ve vysoké vrstvě oleje dorůžova. Pro snadnější práci doporučuji použít fritovací hrnec.
Pikantní smažený květák necháme okapat a podáváme podle chuti s různými omáčkami, bylinkovou nebo ostrou chilli. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a čerstvá zelenina.