reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní silvestrovské kolínko

Pečené vepřové koleno ostřejší chuti bude jistě vhodným pohoštěním při silvestrovské noci.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

marináda

podle chuti

Postup přípravy

Očištěná kolena vložíme do vroucí vody ochucené solí, bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Vepřová kolena vaříme velice pozvolna do poloměkka. Pak je necháme okapat a vychladnout. Vývar uchováme na podlévání.

Mezitím si připravíme marinádu. Oloupaný česnek prolisujeme, chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Olej promícháme s medem, prolisovaným česnekem, sojovou omáčkou, jemně usekanými papričkami, citronovou šťávou a cukrem. Podle potřeby marinádu dochutíme kayenským pepřem a solí.

Kůži vychladlých kolen na několika místech nařízneme, přelijeme marinádou a za občasného obracení necháme asi 3 hodiny odležet. Pak maso přendáme do pekáče a za občasného polévání vývarem, marinádou a vlastní šťávou pečeme při 200 °C dozlatova.

Pikantní vepřová kolena rozdělíme na porce a podáváme s nejrůznějšími dipy, zeleninou a pečivem podle vlastní chuti.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Pikantní silvestrovské kolínko