reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pikantní silvestrovské kolínko

Pečené vepřové koleno ostřejší chuti bude jistě vhodným pohoštěním při silvestrovské noci.


  • 3,2

    92×

    3,1 92
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 812 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?

21. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Kynuté dýňové bochánky s medovou krustou krok za krokem

21. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

21. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Špinavá rychlovarná konvice? S naším návodem bude vypadat jako nová

21. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem

21. 9. 2020

Postup přípravy

Očištěná kolena vložíme do vroucí vody ochucené solí, bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Vepřová kolena vaříme velice pozvolna do poloměkka. Pak je necháme okapat a vychladnout. Vývar uchováme na podlévání.

Mezitím si připravíme marinádu. Oloupaný česnek prolisujeme, chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Olej promícháme s medem, prolisovaným česnekem, sojovou omáčkou, jemně usekanými papričkami, citronovou šťávou a cukrem. Podle potřeby marinádu dochutíme kayenským pepřem a solí.

Kůži vychladlých kolen na několika místech nařízneme, přelijeme marinádou a za občasného obracení necháme asi 3 hodiny odležet. Pak maso přendáme do pekáče a za občasného polévání vývarem, marinádou a vlastní šťávou pečeme při 200 °C dozlatova.

Pikantní vepřová kolena rozdělíme na porce a podáváme s nejrůznějšími dipy, zeleninou a pečivem podle vlastní chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní silvestrovské kolínko

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.