reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní silvestrovské kolínko

Pečené vepřové koleno ostřejší chuti bude jistě vhodným pohoštěním při silvestrovské noci.


  • 3,2

    89×

    3,1 89
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Očištěná kolena vložíme do vroucí vody ochucené solí, bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Vepřová kolena vaříme velice pozvolna do poloměkka. Pak je necháme okapat a vychladnout. Vývar uchováme na podlévání.

Mezitím si připravíme marinádu. Oloupaný česnek prolisujeme, chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Olej promícháme s medem, prolisovaným česnekem, sojovou omáčkou, jemně usekanými papričkami, citronovou šťávou a cukrem. Podle potřeby marinádu dochutíme kayenským pepřem a solí.

Kůži vychladlých kolen na několika místech nařízneme, přelijeme marinádou a za občasného obracení necháme asi 3 hodiny odležet. Pak maso přendáme do pekáče a za občasného polévání vývarem, marinádou a vlastní šťávou pečeme při 200 °C dozlatova.

Pikantní vepřová kolena rozdělíme na porce a podáváme s nejrůznějšími dipy, zeleninou a pečivem podle vlastní chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní silvestrovské kolínko

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.