Salát z kysaného zelí je vhodnou přílohou k pečeným masům.
1 lžíce | olej |
1 špetka | sůl |
0.5 ks | cibule |
2 ks | mrkev |
300 g | kysané zelí |
1 ks | sušená chilli paprička |
Cibuli a mrkev oloupeme. Cibuli jemně nasekáme a mrkev nahrubo nastrouháme. Papričku rozdrtíme a umeleme v mlýnku na koření. Pokud papričku nemáme, použijeme koupené mleté chilli koření. Kysané zelí smícháme s jemně nasekanou cibulí, nastrouhanou mrkví a lžící oleje. Podle chuti osolíme a okořeníme umletými chilli papričkami.Milovníci ostrých chutí mohou salát i opepřit. Pikantní salát z kysaného zelí necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne. Před podáváním ho můžeme ozdobit tenkými plátky mrkve.
Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity
Kysané zelí známe všichni jako tradiční pochoutku, bez níž se mnohé typické pokrmy české kuchyně prostě neobejdou. A je pro nás daleko přínosnější než například exotické ovoce.
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích
Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena