reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní rybí karbanátky se zelným salátem

Trochu náročnější recept na pikantní rybí karbanátky. Recept od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.


  • 4,3

    30×

    4,2 30
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na teplotu 190°C. Do pekáčku vložíme rybí filé, zalijeme mlékem a přidáme bobkový list. Rybu pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.

Zatím oloupeme a nakrájíme cibulku na proužky a chilli papričku nasekáme najemno. Cibuli s papričkou nasypeme do mísy, přidáme upečené filé, ale odstraníme bobkový list. Rybu v míse rozmačkáme vidličkou. Do mísy ještě přidáme dvě vejce a zasypeme strouhankou. Zakapeme šťávou z jednoho citronu a podle chuti osolíme a opepříme.

Směs dobře promícháme a přendáme na pomoučený vál. Z kousků velkých asi jako vejce vytvoříme kulaté placičky vysoké asi 1cm.

Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové karbanátky osušíme od oleje na papírové utěrce nebo ubrousku.

Příprava zelného salátu:
Zelí nakrájíme na tenké proužky, osolíme a rukama dobře promačkáme, aby zkřehlo. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, opepříme a promícháme s octem, cukrem, kysanou smetanou a majonézou.

Zdroj: Interspar

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní rybí karbanátky se zelným salátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.