Pikantní řízky z vepřové kýty. Vyzkoušejte výborný recept na řízky trochu jinak.
5 plátků | vepřová kýta |
na obalení | |
---|---|
1 stroužek | česnek |
2 ks | vejce |
strouhanka | |
1 lžíce | čedar |
hladká mouka | |
1 lžíce | bílý jogurt |
podle chuti | |
sůl | |
chilli koření | |
mletý černý pepř | |
čtyřbarevný pepř | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Plátky vepřové kýty naklepeme z obou stran, osolíme a na každý nameleme chilli koření a čtyřbarevný pepř. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čedar nastrouháme na jemném struhadle. Vejce rozšleháme se špetkou soli, chilli koření, mletého černého pepře, lžící bílého jogurtu a prolisovaným česnekem. Strouhanku smícháme s trochou čedaru.
Řízky obalíme v hladké mouce, protáhneme ve vaječné směsi a obalíme v jemné strouhance.
Pikantní řízky smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.
Pikantní řízek z Krnova podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Výborně chutná i s chlebem namazaným hořčicí a kyselou okurkou. Řízky jsou samozřejmě skvělé teplé i za studena.
Foto: Shutterstock.com
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.
autor veraricna
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena