Zbyly vám pečené, dušené nebo grilované ryby? Jejich maso můžeme využít pro přípravu pikantní pomazánky, která se výborně hodí jako pohoštění při posezení s přáteli.
0.5 ks | cibule |
1 kelímek | zakysaná smetana |
1 lžička | kečup sladký |
1 lžíce | sladká chilli omáčka |
3 lžíce | hustá majonéza |
2 ks | pečená nebo grilovaná ryba |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý bílý pepř | |
citronová šťáva | |
na ozdobu | |
citron |
Ryby zbavíme kůže, vykostíme a jemně nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V míse promícháme zakysanou smetanu s majonézou, chilli omáčkou, kečupem a jemně nakrájenou cibulkou. Potom vmícháme nakrájenou rybu, osolíme, opepříme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou. Směs necháme v chladu alespoň 3 hodiny rozležet. Pikantní pomazánku mažeme na bílé pečivo, zdobíme plátkem citronu a několika kapkami sladké chilli omáčky. Pikantní pomazánku z ryb můžeme podávat i v mističkách s teplým toastovým chlebem a čerstvou zeleninou.
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky
Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat na mnoho způsobů. Každý má rád vejce jinak, proto jsme v redakci vybrali ty nejzajímavější a opravdu různorodé recepty našich čtenářů. Třeba najdete svého favorita a užijete vajíčka z Velikonoc na jedničku.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena