Pikantní polévka s brynzou a čočkou

1 hod | polévka | 3 porce | slovenská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 228x
Recept na ostrou polévku s brynzou, chilli papričkami a vařenou čočkou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Čočku s kořením zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Měkkou čočku slijeme, ale vývar nevyléváme. Cibuli, česnek a chilli papričky očistíme a nasekáme nadrobno. Brynzu promícháme se zakysanou smetanou.

Na másle necháme zpěnit cibuli, česnek a chilli papričky. Pak směs zaprášíme hladkou moukou a zvolna vše opražíme dorůžova. Ochucenou jíšku zalijeme vývarem z čočky, přidáme rozmarýn a zvolna vaříme asi 20 minut. Do krémového základu vmícháme čočku, brynzu se smetanou a vše necháme krátce přejít varem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem..

Pikantní polévku s brynzou a čočkou rozdělíme na porce a servírujeme s česnekovými krutony nebo čerstvým pečivem.

Jarka-P autor receptu:

Pikantní polévka s brynzou a čočkou

Počet přidaných receptů: 1725

Ingredience

na porce
3,6
dobrý recept
9 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pikantní polévka s brynzou a čočkou

Přidat příspěvek k receptu Pikantní polévka s brynzou a čočkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept