Pikantní polévka s brynzou a čočkou

1 hod | polévka | 3 porce | slovenská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 212x
Recept na ostrou polévku s brynzou, chilli papričkami a vařenou čočkou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Čočku s kořením zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Měkkou čočku slijeme, ale vývar nevyléváme. Cibuli, česnek a chilli papričky očistíme a nasekáme nadrobno. Brynzu promícháme se zakysanou smetanou.

Na másle necháme zpěnit cibuli, česnek a chilli papričky. Pak směs zaprášíme hladkou moukou a zvolna vše opražíme dorůžova. Ochucenou jíšku zalijeme vývarem z čočky, přidáme rozmarýn a zvolna vaříme asi 20 minut. Do krémového základu vmícháme čočku, brynzu se smetanou a vše necháme krátce přejít varem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem..

Pikantní polévku s brynzou a čočkou rozdělíme na porce a servírujeme s česnekovými krutony nebo čerstvým pečivem.

Jarka-P autor receptu:

Pikantní polévka s brynzou a čočkou

Počet přidaných receptů: 1704

Ingredience

na porce
Vaše cena 3599 běžně 6100 Kč sleva 41 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
9 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pikantní polévka s brynzou a čočkou

Recept se nachází v 14 kuchařkách
zjirousek
Polévky 2030 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3470 receptů
Polévky
Jarka-P
Polévky 116 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pikantní polévka s brynzou a čočkou

Přidat příspěvek k receptu Pikantní polévka s brynzou a čočkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept