reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní mexická polévka

Recept na pikantní hustou polévku mexického typu, která je ideální s kousky opečené tortilly. Podle receptu to vypadá asi trochu zvláštně, ale je to výborné jídlo.


  • 3,4

    3,4 5
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 649 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 903 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 649 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

13. 2. 2020

Postup přípravy

Ve větším hrnci necháme rozpustit kostku másla velkou asi jako krabička od sirek a zpěníme na ní na jemno nakrájenou cibuli. Asi po dvou minutách přidáme polévkovou lžíci mletého koriandru, chilli koření a kari pastu. Pokud nemáme, postačí obyčejné kari se špetkou sušeného chilli koření.

Dále vsypeme menší lžíci semínek chia. Červenou čočku (množství asi na půllitr) propláchneme a vmícháme do našeho hrnce. Dolijeme vodou a přidáme nakrájené párky, ale nejsou nutné.

Do hrnce přidáme rajčatový protlak, nebo nakrájená rajčata z plechovky, případně si můžeme rozmixovat v hrníčku několik obyčejných rajčat. Celý hrnek potom vmícháme do polévky. Přidáme polévkovou lžíci bílého jogurtu, prolisovaný česnek, nastrouhanou citronovou kůru, nasekanou pažitku, římský kmín, pepř a sůl.

Pikantní mexickou polévku vaříme asi 15 minut a zhruba 2 minuty před koncem vsypeme hrst arašídů.

Pikantní mexickou polévku je nejlepší podávat s kousky opečené tortilly, ale dá se to docela s užitkem sníst i bez tortilly.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní mexická polévka

    Celkový počet komentářů: 2

    • Ája007
      Ája007

      Mexická polévka

      Dobrý den, co myslíte kostka másla ? 250g nebo 125g ? Zdá se mi to docela dost. Mám podobný recept, vynechávám arašídy a místo párku dávám dobrou klobásu. Ale jde to i bez klobásy :-)
      Alča

      07.02.2017 14:19:51

    • Majhan
      Majhan

      "celý hrnek"?

      Máte asi opravdu velmi výkonný mixér, když dokáže rozmixovat na jemno " celý hrnek " , který se pak má vmíchat do polévky. Jaké asi má ten porcelán či kamenina výživové hodnoty? :-)
      Ale jinak asi super recept - až na tu češtinu.

      06.02.2017 13:15:28


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní mexická polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.