reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní mexická polévka

Recept na pikantní hustou polévku mexického typu, která je ideální s kousky opečené tortilly. Podle receptu to vypadá asi trochu zvláštně, ale je to výborné jídlo.


  • 3,4

    3,4 5
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Postup přípravy

Ve větším hrnci necháme rozpustit kostku másla velkou asi jako krabička od sirek a zpěníme na ní na jemno nakrájenou cibuli. Asi po dvou minutách přidáme polévkovou lžíci mletého koriandru, chilli koření a kari pastu. Pokud nemáme, postačí obyčejné kari se špetkou sušeného chilli koření.

Dále vsypeme menší lžíci semínek chia. Červenou čočku (množství asi na půllitr) propláchneme a vmícháme do našeho hrnce. Dolijeme vodou a přidáme nakrájené párky, ale nejsou nutné.

Do hrnce přidáme rajčatový protlak, nebo nakrájená rajčata z plechovky, případně si můžeme rozmixovat v hrníčku několik obyčejných rajčat. Celý hrnek potom vmícháme do polévky. Přidáme polévkovou lžíci bílého jogurtu, prolisovaný česnek, nastrouhanou citronovou kůru, nasekanou pažitku, římský kmín, pepř a sůl.

Pikantní mexickou polévku vaříme asi 15 minut a zhruba 2 minuty před koncem vsypeme hrst arašídů.

Pikantní mexickou polévku je nejlepší podávat s kousky opečené tortilly, ale dá se to docela s užitkem sníst i bez tortilly.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní mexická polévka

    Celkový počet komentářů: 2

    • Ája007
      Ája007

      Mexická polévka

      Dobrý den, co myslíte kostka másla ? 250g nebo 125g ? Zdá se mi to docela dost. Mám podobný recept, vynechávám arašídy a místo párku dávám dobrou klobásu. Ale jde to i bez klobásy :-)
      Alča

      07.02.2017 14:19:51

    • Majhan
      Majhan

      "celý hrnek"?

      Máte asi opravdu velmi výkonný mixér, když dokáže rozmixovat na jemno " celý hrnek " , který se pak má vmíchat do polévky. Jaké asi má ten porcelán či kamenina výživové hodnoty? :-)
      Ale jinak asi super recept - až na tu češtinu.

      06.02.2017 13:15:28


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní mexická polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.