reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní lilek na grilu

Lilek marinovaný v pikantní směsi a pečený na grilu. Ideální jako příloha ke grilovaným steakům.


  • 3,7

    15×

    3,6 15
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Lilky očistíme od stopek, omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme na plátky asi 0,5 cm široké. Potom plátky z obou stran osolíme, rozložíme na papírové utěrky a necháme 15 minut odležet. Pak plátky "vypoceného" lilku osušíme, potřeme z obou stran pikantní marinádou a opět necháme v chladu 15 minut odpočinout.

Připravíme si pikantní marinádu. Oloupaný česnek prolisujeme a utřeme s usekanou mátou, pastou Harissa, citronovou šťávou, mletým kmínem a sladkou paprikou.

Namarinovaný lilek osušíme ubrouskem, potřeme olejem a na každé straně grilujeme přibližně 2 - 3 minuty.

Pikantní grilovaný lilek podáváme s pečeným bramborem, grilovaným masem nebo bagetou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní lilek na grilu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.