reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní kuřecí polévka po thajsku

Pikantní polévka s kokosovým mlékem pro milovníky exotické kuchyně


  • 4,2

    4,2 5
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 935 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 676 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 741 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 628 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Postup přípravy

Nejprve si připravíme všechny ingredience. Postup vaření je rychlý a každé zdržení může znamenat to, že nedosáhneme požadované chuti. Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky. Hlívu očistíme a nakrájíme najemno, česnek nakrájíme na tenké plátky, šalotku nakrájíme na tenká kolečka. Chilli papričky rozpůlíme, zbavíme semínek, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na drobné nudličky.

Rozehřejeme pánev wok a dáme do ní zhruba 3 lžíce oleje. Nejlepší je podzemnicový, ale může být i klasický rostlinný. Na oleji zprudka osmahneme maso. Až bude maso krásně zatažené a začne chytat nazlátlou barvu, vyndáme jej a uchováme v teple.

V misce smícháme česnek, chilli papričky a šalotku, přidáme rybí omáčku a promícháme. Směs nalijeme do pánve a zhruba 4 minuty smažíme. Do směsi přidáme hlívu, sladkou chilli omáčku, kokosové mléko, vývar a maso. Vše společně vaříme ne déle jak 10 minut. V průběhu omyjeme bazalku a nasekáme ji na nudličky. Bazalku vhodíme do polévky a vaříme ještě asi 2 minuty.

Horkou pikantní kuřecí polévku po thajsku servírujeme nejlépe v miskách. Dozdobit můžeme na jemno nakrájenou jarní cibulkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní kuřecí polévka po thajsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.