reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní kuřecí polévka po thajsku

Pikantní polévka s kokosovým mlékem pro milovníky exotické kuchyně


  • 4,2

    4,2 5
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Postup přípravy

Nejprve si připravíme všechny ingredience. Postup vaření je rychlý a každé zdržení může znamenat to, že nedosáhneme požadované chuti. Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky. Hlívu očistíme a nakrájíme najemno, česnek nakrájíme na tenké plátky, šalotku nakrájíme na tenká kolečka. Chilli papričky rozpůlíme, zbavíme semínek, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na drobné nudličky.

Rozehřejeme pánev wok a dáme do ní zhruba 3 lžíce oleje. Nejlepší je podzemnicový, ale může být i klasický rostlinný. Na oleji zprudka osmahneme maso. Až bude maso krásně zatažené a začne chytat nazlátlou barvu, vyndáme jej a uchováme v teple.

V misce smícháme česnek, chilli papričky a šalotku, přidáme rybí omáčku a promícháme. Směs nalijeme do pánve a zhruba 4 minuty smažíme. Do směsi přidáme hlívu, sladkou chilli omáčku, kokosové mléko, vývar a maso. Vše společně vaříme ne déle jak 10 minut. V průběhu omyjeme bazalku a nasekáme ji na nudličky. Bazalku vhodíme do polévky a vaříme ještě asi 2 minuty.

Horkou pikantní kuřecí polévku po thajsku servírujeme nejlépe v miskách. Dozdobit můžeme na jemno nakrájenou jarní cibulkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní kuřecí polévka po thajsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.