reklama
hledat uživatel
       

Pikantní kuře

Výborný recept na pečené kuře připravené trochu jinak. Kuře naložíme před pečením do nálevu ze soli, cukru a vody.


  • 4,4

    4,4 7
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nádivka

nálev

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Celková příprava trvá trochu déle, protože se kuře nakládá do láku. Pěkné větší kuře očistíme a vypereme ve studené vodě. Z vody, soli a cukru rozmícháme lák a kuře do něj ponoříme alespoň přes noc. Kuře musí být úplně ponořené, a tak množství láku závisí na velikosti nebo množství kuřat.

Druhý den kuře vyjmeme a necháme oschnout a už nesolíme, protože sůl je obsažena v láku. Kuře naplníme nádivkou z rohlíků, uzeniny a vajec. Pod kůži na prsou vložíme plátek másla na zjemnění. Na pekáč nakrájíme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) na větší nudličky, aby se kuře nepřichytlo k pekáči. Ještě dáme trochu másla, aby se nám vytvořil chutný výpek.

Kuře posypeme grilovacím kořením, nejdříve po jedné a po otočení i po druhé straně, přiměřeně podléváme. Jelikož je kuře většího rozměru, pečeme pozvolna po obou stranách asi 1 hodinu a 45 minut. Během pečení kuře poléváme výpekem.

Pikantní kuře po upečení kuře naporcujeme a podáváme s brambory nebo rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní kuře

    Celkový počet komentářů: 4
    • alena
      alena

      pikantní kuře

      sleduji recepty na britských a amerických webech, tam je naprosto normální nakládat kuře do solného nálevu, o cukru jsem nic neslyšela. a víte, proč se kuře nakládá do solného nálevu? aby zůstalo šťavnaté, a to i bez nádivky, protože tu v cizině do kuřete nedávají, dělají jí jen vyjímečně a pečou jí zvlášť.

      29.12.2014 15:26:43

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Pikantní kuře

      zkusím,dík

      29.12.2014 12:17:10

    • alex
      alex

      pikantní kuře

      Ono to jen vypadá,ale ve výsledku to má jen pikantní nádech po cukru.Byla u nás celá rodina a všem to chutnalo.Přiznám je to nezvyklé,ale funguje to.Nebo inovujte a dejte o 50 g méně a uvidíte.

      29.12.2014 11:40:45


    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Pikantní kuře

      není toho cukru moc?

      27.12.2014 18:50:34


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní kuře

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.