Vyzkoušejte snadný recept na marinované krůtí steaky s chutí česneku a ostrého chilli koření. Pokrm připravujeme na grilu.
Hodnocení
4.4
/ 5 (14x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
4 plátky
krůtí řízek
marináda
3-4 stroužky
česnek
1 sklenka
majonéza
1 lžíce
olivový olej
2-3 lžíce
sladká chilli omáčka (ostrá)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup přípravy
Z majonézy, lžíce oleje, prolisovaného česneku a ostré chilli omáčky umícháme hladkou marinádu.
Plátky krůtího masa očistíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme do marinády. Maso necháme v chladu nejlépe přes noc rozležet, nejméně však 2 hodiny.
Krůtí steaky grilujeme na aluminiových táccích z obou stran dorůžova. Během pečení maso potíráme majonézovou marinádou.
Pikantní krůtí steak podáváme s grilovanou zeleninou, pečeným bramborem nebo jen pečivem.