reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní krůtí lečo s pečenými batáty

Recept na vynikající teplé letní jídlo pro chladné dny, které se sladkými batáty tvoří zajímavý chuťový kontrast.


  • 3,7

    3,6 3
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

příloha



Postup přípravy

Krůtí maso nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a posypeme suchým česnekovým koření. Středně velká rajčata a žlutou papriku nakrájíme na kousky.

Kousky masa osmahneme na zpěněném másle, přidáme tekutý koncentrovaný masox, sladkou lahůdkovou papriku a zamícháme. Pak podlijeme vodou, přidáme mletý kmín, celé nové koření a bobkový list a cca 10 minut dusíme.

Poté přidáme nakrájená rajčata a žlutou papriku. Podle chuti dochucujeme trochou umeoctu. Pozor, nepřesolit - i on solí. Přidáme trochu tmavého třtinového cukru a znovu dusíme pod pokličkou cca 10 - 15 minut. Zahustíme poprášením bio špaldovou moukou a přidáme 1 - 2 stroužky utřeného česneku, krátce provaříme a podáváme s pečenými batáty, kterých přípravu uvádím níže.

Batáty omyjeme, nakrájíme na na cca 3 mm plátky a poklademe na pečící papír, který jsme pokapali olejem a osolíme. V troubě pečeme cca 20 minut na 200 °C. Pokud je dáme péci souběžně s prvním podušením krůtích kousků, jsou hotové společně s hlavním jídlem. Batáty vkládáme do předehřáté trouby.

Pikantní krůtí lečo podáváme s pečenými batáty, které ozdobíme lístečky bazalky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní krůtí lečo s pečenými batáty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.