Recept na krůtí pikantní guláš s houbami zahuštěný játry. Pokrm nejlépe chutná s těstovinami nebo pečivem.
5 stroužků | česnek |
2 ks | cibule |
0.4 ks | celer |
1 ks | mrkev |
0.5 ks | petržel |
300 g | játra |
100 g | anglická slanina |
0.5 ks | paprika zelená |
2 lžíce | mletá sladká paprika |
800 g | krůtí maso |
200 ml | černé pivo |
2-3 ks | chilli paprika |
200 g | houby Portabella |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Krůtí maso, stehna nebo prsa, očistíme a nakrájíme na kostky. Játra očistíme a rozmixujeme dohladka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer, mrkev a petržel omyjeme a oloupeme. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. Anglickou slaninu jemně usekáme a houby nakrájíme na kostky. Zelenou papriku a chilli papričky zbavíme jadérek a jemně usekáme. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, ke které vmícháme nakrájenou anglickou slaninu. Vše krátce orestujeme a přidáme na kostky nakrájené maso a chilli papričky. Směs za stálého míchání opékáme, dokud se maso nezatáhne a pak přisypeme sladkou mletou červenou papriku. Směs osolíme, opepříme, krátce orestujeme a přidáme houby, zelenou papriku a kořenovou zeleninu vcelku. Vše podlijeme vodou a pivem, zakryjeme a dusíme doměkka. Jakmile maso změkne, odstraníme z guláše kořenovou zeleninu, vše zahustíme rozmixovanými játry a guláš ještě asi 5 minut povaříme. Pikantní krůtí guláš s houbami podáváme se širokými nudlemi nebo bílým pečivem.
Tajný recept myslivců: Perníkový zvěřinový guláš na víně a rozmarýnu
Připravit zvěřinový guláš není nic složitého, pokud máte ten správný recept. Špetka rozmarýnu a kapka vína jsou zárukou úspěchu.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena