reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní krůtí guláš s houbami

Recept na krůtí pikantní guláš s houbami zahuštěný játry. Pokrm nejlépe chutná s těstovinami nebo pečivem.


  • 4,8

    21×

    4,8 21
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Krůtí maso, stehna nebo prsa, očistíme a nakrájíme na kostky. Játra očistíme a rozmixujeme dohladka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer, mrkev a petržel omyjeme a oloupeme. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. Anglickou slaninu jemně usekáme a houby nakrájíme na kostky. Zelenou papriku a chilli papričky zbavíme jadérek a jemně usekáme.

Na oleji necháme zesklovatět cibulku, ke které vmícháme nakrájenou anglickou slaninu. Vše krátce orestujeme a přidáme na kostky nakrájené maso a chilli papričky. Směs za stálého míchání opékáme, dokud se maso nezatáhne a pak přisypeme sladkou mletou červenou papriku. Směs osolíme, opepříme, krátce orestujeme a přidáme houby, zelenou papriku a kořenovou zeleninu vcelku. Vše podlijeme vodou a pivem, zakryjeme a dusíme doměkka. Jakmile maso změkne, odstraníme z guláše kořenovou zeleninu, vše zahustíme rozmixovanými játry a guláš ještě asi 5 minut povaříme.

Pikantní krůtí guláš s houbami podáváme se širokými nudlemi nebo bílým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní krůtí guláš s houbami

    Celkový počet komentářů: 1

    • VLASTA
      VLASTA

      Kruti maso v liskovem tešte

      Kruti na všechny způsoby

      03.04.2019 07:23:36

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní krůtí guláš s houbami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.