Pálivé kuřecí kousky po thajsku s česnekem a skvělou sladkoslanou omáčkou.
1 lžička | cukr |
6-10 stroužků | česnek |
sůl | |
1 dl | polohrubá mouka |
kari koření | |
1 lžíce | sójová omáčka |
300 g | kuřecí maso |
1 špetka | čerstvě mletý pepř |
2 lžíce | thajská rybí omáčka |
2 ks | čerstvé feferonky |
Kuřecí řízky nakrájíme na tenké nudličky a poválíme v polohrubé mouce, aby zaschly. Nakrájíme 6 stroužků oloupaného česneku na tenké hranolky a 2 pálivé čerstvé feferony nakrájíme na tenké kroužky i s jadérky. Do skleničky připravíme majdu. Promícháme 2 lžíce thajské rybí omáčky (ta je nutná), lžíci sojové omáčky, vrchovatou lžičku cukru, špetku čerstvě mletého pepře, sůl a kari koření. Majdu dolijeme 1/2 dl vody. Na pánvi (woku) rozpálíme olej na vysokou teplotu, abychom zamezili tomu, že maso pustí šťávu. Vložíme maso a smažíme dozlatova, aby maso mělo pěknou kůrčičku. Ke kuřecím kouskům přidáme česnekové hranolky a feferony. Osmažíme 3 - 4 minuty a sáhneme po skleničce s majdou. Zalijeme smažící se maso a necháme lehce odpařit vodu. Obsah pánve by měl začít mírně tuhnout v důsledku karamelizujícího cukru v majdě. Pikantní křupavé kuřecí kousky alá Thai stáhneme z ohně a servírujeme na bílou vařenou rýži nebo podáváme s kuskusem.
Pokrmy inspirované Asií: Ochutnejte Pad Thai, knedlíčky Bahn Bao a smažené závitky
Milujete chutě asijské kuchyně? Z pestré nabídky jihovýchodu a východu největšího kontinentu jsme vybrali 6 pokrmů, na kterých si doma pochutnáte stejně dobře jako v pravém asijském bistru.
Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.
autor Aleš Gryc
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena