reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 031 hodnocení

Nedělní moučníky do 30 minut, po kterých se jen zapráší!

20. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem

20. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Co s nasbíranými hřiby? Zkuste houbový olej, slaný koláč nebo sekanou

20. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

20. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

20. 9. 2020

Postup přípravy

Koupíme mleté krůtí maso, vybereme těstoviny - kolínka nebo jiné, cibuli pokrájíme na kostky, očistíme česnek, posekáme feferonku, otevřeme domácí lečo a domácí rajčatovou šťávu, nastrouháme parmezán, připravíme koření a začneme vařit.

Postavíme na sporák velký hrnec s osolenou vodou. V pánvi na ohřátém oleji orestujeme cibuli a feferonku, přidáme rajčatovou šťávu, krátce orestujeme, přidáme mleté krůtí maso a zprudka opékáme, vařečkou roztlačíme hrudky masa, aby se oddělily, a poctivě mícháme.

Podlijeme malým množstvím horké vody a pomalu dusíme. Když je maso měkké, přidáme dvě lžíce leča, prolisovaný česnek, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem, promícháme s majoránkou a udržujeme masovou omáčku teplou.

Do vroucí vody nasypeme kolínka, uvaříme podle návodu na al dente, scedíme z vody, neproplachujeme, odkapaná kolínka dáme do jenské mísy a promícháme s lžící oleje, ať se neslepí. Přidáme kuřecí maso s omáčkou, promícháme a máme hotovo.

Pikantní kolínka s krůtím masem ihned servírujeme horká a na talíři posypeme nastrouhaným parmezánem podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní kolínka s krůtím masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.