reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pikantní kapr od tety z Krnova

Kapr pečený se žampiony a kyselými okurkami. Pokrm připravený podle starého ruského receptu a podávaný se smetanovou omáčkou.


  • 4,6

    205×

    4,6 205
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Postup přípravy

Porce kapra osolíme a necháme půl hodiny uležet v chladničce. Potom je utřeme ubrouskem dosucha a pokapeme citronem. Nakládané kyselé okurky nakrájíme na malé kostičky. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky.

Do skleněné ohnivzdorné zapékací mísy dáme cibuli promíchanou s okurkami, přidáme koření, zalijeme lákem z okurek smíchaným s vodou. Porce kapra osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem. Obalíme v mouce, naskládáme na cibuli a zasypeme žampiony.

Porce kapra pečeme zakryté poklicí ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut a potom dopečeme odkryté. Porce upečené ryby dáme stranou do tepla. Omáčku zaprášíme zbylou moukou a 20 minut provaříme. Do hotové omáčky vmícháme zakysanou smetanu a kapra omáčkou zalijeme.

Pikantního kapra od tety z Krnova podáváme s vařenými brambory nebo bílým pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní kapr od tety z Krnova

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.