Pikantní kančí guláš

1 h 15 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 22081x
Recept na kančí guláš s pikantní vydušenou šťávou vás může inspirovat jako teplý základ při oslavách Silvestra nebo kdykoliv máte chuť na ostrý pokrm.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Kančí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Feferonky zbavíme jadérek a jemně usekáme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na jemná kolečka.

Na sádle necháme zesklovatět cibulku s česnekem. Pak vmícháme kostky masa a nakrájené feferonky. Jakmile se maso zatáhne, přidáme sladkou a pálivou papriku a divoké koření. Vše za stálého míchání opékáme ještě asi 2 minuty. Maso zalijeme drcenými rajčaty, vše osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a tymiánu, zakryjeme poklicí a zvolna podusíme. Až maso pustí šťávu, vše podlijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka. Podle potřeby maso podléváme malým množstvím vývaru. Omáčku necháme zredukovat asi na třetinu a vydušenou šťávu nezahušťujeme.

Pikantní kančí guláš na rajčatech posypeme na talířích usekanou cibulkou a podáváme s těstovinami, opečeným bramborem nebo pečivem.

Jarka-P autor receptu:

Pikantní kančí guláš

Počet přidaných receptů: 1732

Ingredience

na porce
4,1
skvělý recept
24 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pikantní kančí guláš

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Pikantní kančí guláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept