reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní játra na houbách

Vepřová játra s čerstvě nasbíranými houbami můžeme připravit na způsob gulášku. Recept je vhodný pro chalupáře, milovníky hub a pikantních jídel.


  • 4,4

    13×

    4,3 13
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Játra odblaníme, očistíme, nakrájíme na kostky a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a sloupnutý česnek nakrájíme nadrobno. Čerstvé lesní houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak přidáme houby a špetku drceného kmínu, pepř, sůl a vše za stálého míchání na mírném ohni opékáme asi 10 minut. Nyní k houbové směsi přidáme játra a jakmile zbělají, přisypeme obě papriky, vše krátce orestujeme a vmícháme rajský protlak. Přidáme bobkový list a směs podlijeme malým množstvím vývaru. Zakryté dusíme tak dlouho, dokud játra nebudou zcela hotová, ale ne tvrdá. Proto pokrm hlídáme, neboť delší úpravou by mohla játra ztvrdnout. Nakonec směs podle potřeby dochutíme a podáváme.

Pikantní játra na houbách rozdělíme na porce a posypeme nasekanou natí jarní cibulky. Chutnou přílohou jsou špagety nebo bageta.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní játra na houbách

    Celkový počet komentářů: 3
    • Rozmy
      Rozmy

      Co smetana?

      Co takhle místo protlaku dát trochu smetany? Méně papriky, místo protlaku smetana a super.
      Zkusil jsem a všichni si moc pochutnali.

      17.05.2014 12:01:25

    • draha
      draha

      Super dobrotka

      Nedala jsem mletou papriku, protlak z obchodu zaměnila za vlastní kečup a zahustila strouhanou bramborou. Příloha vlastní semínkový chlebík zadělaný v pekárně a pečený v troubě. A dobrotka k večeři je hotová. Mňam Díky za nápad, játra s houbičkama - bezva kombinace.

      22.08.2013 23:45:52

    • market (tecka) m
      market (tecka) m

      Právě jsem dovařila a pochutnáváme si s mužem, že máme boule až za ušima. Akorát v našem případě je přílohou rýže, která k jídlu, podle mě, parádně sedí. Děkuji za nápad.

      07.08.2013 16:31:52



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní játra na houbách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.