reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní játra na houbách

Vepřová játra s čerstvě nasbíranými houbami můžeme připravit na způsob gulášku. Recept je vhodný pro chalupáře, milovníky hub a pikantních jídel.


  • 4,4

    13×

    4,3 13
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 820 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Postup přípravy

Játra odblaníme, očistíme, nakrájíme na kostky a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a sloupnutý česnek nakrájíme nadrobno. Čerstvé lesní houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak přidáme houby a špetku drceného kmínu, pepř, sůl a vše za stálého míchání na mírném ohni opékáme asi 10 minut. Nyní k houbové směsi přidáme játra a jakmile zbělají, přisypeme obě papriky, vše krátce orestujeme a vmícháme rajský protlak. Přidáme bobkový list a směs podlijeme malým množstvím vývaru. Zakryté dusíme tak dlouho, dokud játra nebudou zcela hotová, ale ne tvrdá. Proto pokrm hlídáme, neboť delší úpravou by mohla játra ztvrdnout. Nakonec směs podle potřeby dochutíme a podáváme.

Pikantní játra na houbách rozdělíme na porce a posypeme nasekanou natí jarní cibulky. Chutnou přílohou jsou špagety nebo bageta.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní játra na houbách

    Celkový počet komentářů: 3
    • Rozmy
      Rozmy

      Co smetana?

      Co takhle místo protlaku dát trochu smetany? Méně papriky, místo protlaku smetana a super.
      Zkusil jsem a všichni si moc pochutnali.

      17.05.2014 12:01:25

    • draha
      draha

      Super dobrotka

      Nedala jsem mletou papriku, protlak z obchodu zaměnila za vlastní kečup a zahustila strouhanou bramborou. Příloha vlastní semínkový chlebík zadělaný v pekárně a pečený v troubě. A dobrotka k večeři je hotová. Mňam Díky za nápad, játra s houbičkama - bezva kombinace.

      22.08.2013 23:45:52

    • market (tecka) m
      market (tecka) m

      Právě jsem dovařila a pochutnáváme si s mužem, že máme boule až za ušima. Akorát v našem případě je přílohou rýže, která k jídlu, podle mě, parádně sedí. Děkuji za nápad.

      07.08.2013 16:31:52



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní játra na houbách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.