reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní hrachová polévka

Na Štědrý večer se dříve vařila hrachová polévka. Pokud nemilujete tu dnešní tradiční rybí polévku, je tento recept určen právě vám.


  • 4,5

    38×

    4,4 38
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 662 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 731 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Postup přípravy

Vývar, hrách a majoránku přivedeme k varu, sebereme vzniklou pěnu a na malém plameni asi 60 minut pod pokličkou vaříme. Uvařený hrách v polévce rozmixujeme.

Mrkev oškrábeme, opláchneme a šikmo nakrájíme na kolečka. Cibulky očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky.

Mrkev a cibulku podusíme na rozehřátém oleji, zalijeme hrachovou polévkou a 5 minut provaříme. Vmícháme smetanu, dochutíme solí, kari i citronovou šťávou a prohřejeme.

Kostičky chleba smícháme s česnekem a orestujeme na rozpáleném oleji do křupava.

Pikantní hrachovou polévku podáváme sypanou kostičkami opečeného chleba a ozdobenou snítkou majoránky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní hrachová polévka

    Celkový počet komentářů: 5
    • Peta
      Peta

      rybí hrachovka

      nad postupem se mi taky chtělo pochybovat, ale výsledek - to fakt chutná jako rybí polívka!

      07.05.2012 18:53:22

    • FIDO
      FIDO

      Podivný recept

      dělat hrachovku v poměru 1 : 1 (hrách : mrkev) a ještě ji kyselit citr. šťávou se mi zdá celkem zvláštní...má tam už zakys. smetanu - ono vůbec kyselit hrachovku je nestandard.
      Dělat základ na oleji a vařit majoránku - tak to už vůbec nekomentuji. Pro začínající - základy polévek, omáček, apod. se dělají na přepuštěném másle, majoránka delší tepelnou úpravou hořkne....

      29.01.2012 20:01:07


    • Lucka
      Lucka

      Nevím, jestli se ke k hrachu s majoránkou hodí právě kari. Nadto myslím, že hrachovka má být zelená a ne fosforově žlutá...

      16.01.2010 11:56:00


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní hrachová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.