reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pikantní hrachová polévka

Na Štědrý večer se dříve vařila hrachová polévka. Pokud nemilujete tu dnešní tradiční rybí polévku, je tento recept určen právě vám.


  • 4,5

    38×

    4,4 38
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 762 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Postup přípravy

Vývar, hrách a majoránku přivedeme k varu, sebereme vzniklou pěnu a na malém plameni asi 60 minut pod pokličkou vaříme. Uvařený hrách v polévce rozmixujeme.

Mrkev oškrábeme, opláchneme a šikmo nakrájíme na kolečka. Cibulky očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky.

Mrkev a cibulku podusíme na rozehřátém oleji, zalijeme hrachovou polévkou a 5 minut provaříme. Vmícháme smetanu, dochutíme solí, kari i citronovou šťávou a prohřejeme.

Kostičky chleba smícháme s česnekem a orestujeme na rozpáleném oleji do křupava.

Pikantní hrachovou polévku podáváme sypanou kostičkami opečeného chleba a ozdobenou snítkou majoránky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní hrachová polévka

    Celkový počet komentářů: 6
    • Petr
      Petr

      Zajímavé spojení tradiční hrachovky s asií

      Není špatná, snad trochu nevýrazná. Zkusil jsem druhý pokus trochu pozměnit: místo oleje jsem cibulku a mrkev restoval na slanině. Místo neurčitého kari jsem přidal lžičku garam masala a půl lžičky kurkumy. Majoránku jsem přidal mnohem později a místo zakysané smetany jsem dal 0,1 l kokosového mléka.

      14.06.2020 12:40:02

    • Peta
      Peta

      rybí hrachovka

      nad postupem se mi taky chtělo pochybovat, ale výsledek - to fakt chutná jako rybí polívka!

      07.05.2012 18:53:22

      • .Renča.
        .Renča.

        Děkuji, za komentář toho kdo uvařil a nejen přečetl postup. Tak ať chutná.

        08.05.2012 08:50:51


    • FIDO
      FIDO

      Podivný recept

      dělat hrachovku v poměru 1 : 1 (hrách : mrkev) a ještě ji kyselit citr. šťávou se mi zdá celkem zvláštní...má tam už zakys. smetanu - ono vůbec kyselit hrachovku je nestandard.
      Dělat základ na oleji a vařit majoránku - tak to už vůbec nekomentuji. Pro začínající - základy polévek, omáček, apod. se dělají na přepuštěném másle, majoránka delší tepelnou úpravou hořkne....

      29.01.2012 20:01:07

    • Lucka
      Lucka

      Nevím, jestli se ke k hrachu s majoránkou hodí právě kari. Nadto myslím, že hrachovka má být zelená a ne fosforově žlutá...

      16.01.2010 11:56:00


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní hrachová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.