reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní hrachová polévka

Na Štědrý večer se dříve vařila hrachová polévka. Pokud nemilujete tu dnešní tradiční rybí polévku, je tento recept určen právě vám.


  • 4,5

    38×

    4,4 38
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Vývar, hrách a majoránku přivedeme k varu, sebereme vzniklou pěnu a na malém plameni asi 60 minut pod pokličkou vaříme. Uvařený hrách v polévce rozmixujeme.

Mrkev oškrábeme, opláchneme a šikmo nakrájíme na kolečka. Cibulky očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky.

Mrkev a cibulku podusíme na rozehřátém oleji, zalijeme hrachovou polévkou a 5 minut provaříme. Vmícháme smetanu, dochutíme solí, kari i citronovou šťávou a prohřejeme.

Kostičky chleba smícháme s česnekem a orestujeme na rozpáleném oleji do křupava.

Pikantní hrachovou polévku podáváme sypanou kostičkami opečeného chleba a ozdobenou snítkou majoránky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní hrachová polévka

    Celkový počet komentářů: 5
    • Peta
      Peta

      rybí hrachovka

      nad postupem se mi taky chtělo pochybovat, ale výsledek - to fakt chutná jako rybí polívka!

      07.05.2012 18:53:22

    • FIDO
      FIDO

      Podivný recept

      dělat hrachovku v poměru 1 : 1 (hrách : mrkev) a ještě ji kyselit citr. šťávou se mi zdá celkem zvláštní...má tam už zakys. smetanu - ono vůbec kyselit hrachovku je nestandard.
      Dělat základ na oleji a vařit majoránku - tak to už vůbec nekomentuji. Pro začínající - základy polévek, omáček, apod. se dělají na přepuštěném másle, majoránka delší tepelnou úpravou hořkne....

      29.01.2012 20:01:07


    • Lucka
      Lucka

      Nevím, jestli se ke k hrachu s majoránkou hodí právě kari. Nadto myslím, že hrachovka má být zelená a ne fosforově žlutá...

      16.01.2010 11:56:00


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní hrachová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.