reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní hrachová polévka

Na Štědrý večer se dříve vařila hrachová polévka. Pokud nemilujete tu dnešní tradiční rybí polévku, je tento recept určen právě vám.


  • 4,5

    38×

    4,4 38
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 677 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 741 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 629 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Postup přípravy

Vývar, hrách a majoránku přivedeme k varu, sebereme vzniklou pěnu a na malém plameni asi 60 minut pod pokličkou vaříme. Uvařený hrách v polévce rozmixujeme.

Mrkev oškrábeme, opláchneme a šikmo nakrájíme na kolečka. Cibulky očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky.

Mrkev a cibulku podusíme na rozehřátém oleji, zalijeme hrachovou polévkou a 5 minut provaříme. Vmícháme smetanu, dochutíme solí, kari i citronovou šťávou a prohřejeme.

Kostičky chleba smícháme s česnekem a orestujeme na rozpáleném oleji do křupava.

Pikantní hrachovou polévku podáváme sypanou kostičkami opečeného chleba a ozdobenou snítkou majoránky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní hrachová polévka

    Celkový počet komentářů: 5
    • Peta
      Peta

      rybí hrachovka

      nad postupem se mi taky chtělo pochybovat, ale výsledek - to fakt chutná jako rybí polívka!

      07.05.2012 18:53:22

    • FIDO
      FIDO

      Podivný recept

      dělat hrachovku v poměru 1 : 1 (hrách : mrkev) a ještě ji kyselit citr. šťávou se mi zdá celkem zvláštní...má tam už zakys. smetanu - ono vůbec kyselit hrachovku je nestandard.
      Dělat základ na oleji a vařit majoránku - tak to už vůbec nekomentuji. Pro začínající - základy polévek, omáček, apod. se dělají na přepuštěném másle, majoránka delší tepelnou úpravou hořkne....

      29.01.2012 20:01:07


    • Lucka
      Lucka

      Nevím, jestli se ke k hrachu s majoránkou hodí právě kari. Nadto myslím, že hrachovka má být zelená a ne fosforově žlutá...

      16.01.2010 11:56:00


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní hrachová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.