reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní hovězí steaky

Hovezí steaky připravované v zapékací misce.


  • 3,3

    131×

    3,2 131
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Postup přípravy

Do oválné zapékací misky dáme olej a misku vložíme do trouby na 2 až 3 minuty, aby se olej rozehřál. Mezitím omyjeme a osušíme maso. Klouby ruky maso lehce promačkáme nebo naklepeme. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a chilli kořením.

Maso vložíme do misky s rozehřátým olejem, vložíme do trouby, uzavřeme a necháme asi 2 až 3 minuty péct. Mezitím ukrojíme 4 plátky másla. Potom maso obrátíme a na každý plátek steaku dáme plátek másla a pečeme další 3 minuty doměkka.

Hotové steaky ještě z trouby nevyndáváme, ale necháme 1 minutu odpočinout ve vypnuté troubě.

Hotové maso podáváme s opečenými brambory a zeleninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní hovězí steaky

    Celkový počet komentářů: 5
    • Iva
      Iva

      Komentář k receptu Pikantní hovězí steaky

      Výborný návod, voní máslem, nejsou vysušené, časy přípravy sedí !

      19.04.2020 14:12:17

    • Ajka
      Ajka

      hovězí steak

      chuťově velmi dobré, ale použila jsem falešnou svíčkovou - a maso bylo, bohužel, trochu tužší. Ale jinak opravdu vynikající - doporučuji :-)

      27.11.2010 13:53:52

    • pansiroký
      pansiroký

      Naložený steak

      Hovězí steak,olej,cibule,česnek,steakové koření,pepř,sůl.Maso naložíme do marinádyna24hod.Dáme na rozpálenou pánev a po obou stranách orestujeme,pak plamen ztáhneme a ještě par minut opékáme.Solíme až na pánvi.Příloha-hranolky-opečené brambory.zeleninové saláty.

      21.10.2006 07:43:34


    • karel
      karel

      pikantní hovězí steak

      PETŘE KRÁLI, A NENÍ TO PONĚKUD TVRDÉÉÉ... URČITĚ TO BUDE PIKANTNÍ, ALE KDYŽ SI VEZMU V ÚVAHU, ŽE KUŘE PEČU AŽ 60MINUT PŘI TEPLOTĚ 150- 200 STUPŇŮ CELSIA A STÁVÁ SE, ŽE KOLEM KLOUBŮ BÝVÁ NĚKDY NEDOPEČENÉ,,,, A PROSÍM VÁS JAK SILNÉ PLÁTKY - ASI TAK 5mm? díky za odpověď. karel k. z k. varů. AŤ SE DAŘÍ, BUĎTE RÁÁÁD NA SVĚTĚ...

      14.10.2006 20:54:51

    • doktor
      doktor

      Pokud máte zdroj kvalitního steakového masa,není co dodat.

      06.07.2006 01:50:20


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní hovězí steaky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.