
Pikantní hovězí plátky
Recept na téměř bezpracné dušené plátky.
-
4,8
12×
-
1 h 15 min
-
4×
Recept na téměř bezpracné dušené plátky.
12×
1 h 15 min
4×
4 plátky
1 lžíce
2 dl
1 lžíce
3 lžíce
2 lžíce
1 - 2 ks
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme strouhankou a obalíme v rozšlehaném vejci.
Maso zprudka osmahneme z obou stran v rozehřátém oleji. V tlakovém hrnci rozehřejeme máslo a sádlo, přidáme kečup, hořčici, vegetu a vložíme plátky masa. Vše zalijeme vodou a přidáme chilli koření. Pikantní vepřové plátky dusíme 20 minut. Podle chuti můžeme k masu udělat sos. Plátky vyjmeme, šťávu zahustíme podle potřeby jíškou nebo jen moukou.
Pikantní hovězí plátky podáváme s přílohou podle chuti a přeléváme sosem. Plátky můžeme použít hovězí i vepřové. Záleží na chuti.