reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Postup přípravy

Hovězí kližku omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

V kastrolu si rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět a přidáme kostky masa. Maso zarestujeme, osolíme, opepříme a přidáme lžíci rajského protlaku, sáček sladké mleté papriky, drcený kmín, gulášové koření, česnek na plátky a feferonky. Vše promícháme a podlijeme vodou. Pikantní hovězí guláš přikryjeme poklicí a pozvolna necháme dusit 90 - 120 minut.

Měkké maso vyjmeme, výpek necháme zredukovat a zlehka zahustíme hladkou moukou nebo rozmočeným chlebem. Zvolna necháme povařit. Jestliže chceme šťávu hladkou, pak ji propasírujeme přes cedník. Dochutíme šťávu majoránkou a vegetou.

Pikantní hovězí guláš se šalotkou servírujeme jako hlavní chod s houskovým knedlíkem nebo jako večeři podáváme s chlebem. Nakonec guláš na talíři posypeme šalotkou nakrájenou na kolečka.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní hovězí guláš se šalotkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.