Recept na nakládaný hermelín s pikantní směsí, cibulí a fereronkami. Kdo by nemiloval tuto ryze českou chuťovku, která povýší každou oslavu či zahradní párty.
6 stroužků | česnek |
1 větvička | rozmarýn |
10 kuliček | zelený pepř |
1 ks | červená cibule |
1 lžička | mletá sladká paprika |
2 lžíce | sladká chilli omáčka |
2 ks | Hermelín |
1 ks | feferonka |
3 ks | červené nakládané feferonky |
podle potřeby | |
---|---|
slunečnicový olej | |
nakládané feferonky (kozí rohy) |
1. Hermelín rozkrojíme podélně na poloviny. Česnek oloupeme, tři stroužky prolisujeme a zbývající odložíme stranou. Červené feferonky a lístky rozmarýnu jemně usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Čerstvou ferefonku očistíme a nakrájíme na proužky. Připravíme si pikantní směs.
2. V mističce utřeme česnek s feferonkami, rozmarýnem, mletou paprikou a vše spojíme sladkou chilli omáčkou. Plátky hermelínu potřeme pikantní směsí. Dno sklenice poklademe vrstvou cibule, několika "kozími rohy" a plátkem hermelínu, Přidáme několik kuliček zeleného pepře a vrstvy opakujeme do vypotřebování surovin. Ze stran vsuneme zbývající česnek a proužky čerstvé feferonky.
3. Takto naložený hermelín zalijeme slunečnicovým olejem, uzavřeme a necháme asi 6 dní odležet. Nakládaný pikantní hermelín podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.
!TIP k nakládání hermelínu
Ideální sklenice na nakládaný sýr je opatřená těsnicím klipsem a gumovým těsněním. Díky tomu se vám podaří sklenici utěsnit tak, aby dovnitř nepronikal vzduch, který by mohl způsobit rychlé zkažení sýra.
Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?
Jednoduchý a vychytaný recept, o který se s vámi rádi podělíme. Dnes vás šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch naučí, jak si připravit nakládaný sýr Blaťácké zlato. Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu.
Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
Tipy na tradiční i moderní obložené mísy
Je před vámi příprava slavnostního pohoštění a chcete se tentokrát opravdu blýsknout? Nebaví vás mazat veku na tucty chlebíčků, protože očekáváte rozmlsané hosty, kdy každý z nich dává přednost jinému druhu? Možná nebude od věci vsadit na studené obložené mísy, kde si to své vybere každý sám, aniž by přišel o možnost obdivovat váš aranžérský talent.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena