Ideální pokrm připravovaný v letních dnech na zahradním grilu. Příprava je rychlá a chuť výtečná.
2 stroužky | česnek |
0.3 lžičky | tymián |
4 ks | pstruh |
6 lžic | olivový olej |
0.3 lžičky | paprika mletá |
4 lžíce | citronová šťáva |
0.3 lžičky | chilli koření |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř |
Pstruhy omyjeme, očistíme, nasolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Česnek oloupeme a rozmělníme. Do oleje vmícháme česnek, mletou papriku, tymián a chilli koření. Vzniklou směsí potřeme připravené ryby. Na dobře rozpáleném grilu opékáme 8 minut z jedné strany, poté otočíme a stejně dlouhou dobu pečeme i z druhé. Grilovaného pstruha podáváme s opečeným bramborem ve slupce, grilovaným lilkem a pažitkovým dresinkem.
Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem
Vyzkoušejte jeden z nejjednodušších receptů na přípravu skvělé ryby z českých řek.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
autor Konvalinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena