reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pikantní filé s medem

Jemné rybí maso skvěle zvýrazní spojení ďábelského koření a medu. Pórek nesmí chybět.


  • 4,2

    4,2 9
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Rybí filé očistíme, použijeme naporcované ryby (ne kostky). Pokapeme čerstvým citronem a výrazně posypeme ďábelským kořením, jemněji bylinkovou solí. Koření do rybího filé prsty jemně zatlačíme a necháme alespoň 30 minut odležet.

Mezitím si na kolečka nakrájíme zelenou část pórku a zprudka jej na olivovém oleji osmahneme. Vhodíme kousky filé (3 - 4 porce), posypeme celým pepřem a necháme zatáhnout. Pokapeme trochou tmavé sójové omáčky. Párkrát zlehka obrátíme, dokud není maso na povrchu bílé. Poté podlijeme vodou, přidáme rozdrobenou čtvrtku bujónu a přikryjeme pokličkou. Chvíli podusíme, přidáme lžíci medu, zvýšíme teplotu a necháme šťávu z poloviny vydusit (ale už bez pokličky). Celková příprava by neměla trvat déle než 10 - 12 minut.

Pikantní filé s medem ihned podáváme. Jako přílohu volíme tmavé pečivo, vařené brambory nebo jen čerstvou zeleninu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní filé s medem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Helča
      Helča

      Výborná chuť, ryba není vysušená jako z trouby, rychlé..... no prostě pro mě rybí recept č. 1.
      Jen ten pepř jsem nadrtila, celý chroupat by asi nebylo to pravé ořechové.
      Bylinkovou sůl jsem neměla, nahradila jsem oreganem a bazalkou.

      20.09.2010 14:37:40


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní filé s medem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.