reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní dršťková polévka z hlívy ústřičné

Výborný recept na houbovou polévku.Také jí říkám Rubínovka, protože díky červené řepě dochází ke krásnému efektu, kdy na hladině polévky rudozlatě probleskují rubíny.


  • 4,7

    14×

    4,7 14
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 527 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?

21. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hlívu ústřičnou nakrájíme přes lupeny na dlouhé asi 1 - 1,5 cm široké nudle. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na čtvrt kolečka nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Středně velikou červenou řepu očistíme a nakrájíme na čtvrt kolečka nebo na kostičky. Česnek oloupeme a rozdrtíme.

Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli do zlatočervena, zasypeme mletou paprikou a chilli kořením, zamícháme a osmažíme. Přidáme hladkou mouku, zalijeme studenou vodou a mícháme cibulovo-paprikovou jíšku do hladka. Vsypeme nakrájenou zeleninu, přilijeme horkou vodu, vhodíme kostku zeleninového bujonu a vaříme doměkka.

Před dokončením asi jen na 5 - 10 minut vložíme hlívu, aby varem neztratila příliš svých vynikajících léčebných účinků. Osolíme, případně přisypeme lžičku vegi-vegi s česnekovou příchutí, opepříme a před závěrem vaření vmícháme rozdrcený česnek a v dlani promnutou majoránku a tymián.

Taky je zajímavá varianta, když mletou papriku a chilli nepřidáme hned na začátku varu do jíšky, ale až na konci, samostatně osmahnuté na oleji nebo voňavém ghí (čištěné přepuštěné máslo) a vlijeme do hotové polévky.

Pikantní dršťkovou polévku z hlívy ústřičné podáváme s čerstvým chlebem. Je to opravdu skvělá a delikatesní polévka chuťově a na skousnutí zcela evokující dojem pravé dršťkovky. Celkové množství připravené polévky je asi 3 - 4 litry.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní dršťková polévka z hlívy ústřičné

    Celkový počet komentářů: 2

    • Demoskinos
      Demoskinos

      Polévka byla naprosto vynikající, není co dodat...

      07.04.2013 11:31:16

      • Majhan
        Majhan

        Děkuji, pochází z období, kdy jsem "pokusovala" při přípravě svátečních jídel a nesmí mi chybět na štědrovečerním stole místo klasické "rybovky", o když ji ráda dělám i během roku. Hlavně červená řepa jí dá kromě hlívy to patřičné kouzlo.

        08.04.2013 13:15:15


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní dršťková polévka z hlívy ústřičné

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.