reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní cukety v olivovém oleji

Recept na cuketovou chuťovku, která zasytí s krajícem chleba, když nemáme chuť vařit. V lednici nám vydrží, když je nesníme hned, opravdu dlouho.


  • 4,5

    17×

    4,5 17
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

400 kJ / 95,5 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Střední cukety bez konečků opláchneme, osušíme a nakrájíme podélně nebo na kolečka. Cukety posolíme hrubou solí a necháme vypotit. Česnek oloupeme a překrájíme na menší kousky.

Grilovací pánev rozehřejeme a potřeme olejem. Připravíme hluboký talíř s octem a hlubokou (nejlépe skleněnou) nádobku, kam cukety budeme ukládat. Cukety můžeme ukládat i do zavařovacích sklenic.

Cukety zatím pustily vodu, nyní je propláchneme a dobře osušíme. Cuketová kolečka nebo plátky ogrilujeme z obou stran a ještě horké je krátce namočíme v octu. Poté je ukládáme na čistý talíř, kde je necháme úplně vychladnout.

Do mísy ukládáme ogrilované cukety, přelijeme olejem a přimáčkneme. Přidáme česnek, pálivou papričku a přikryjeme opět cuketami. Přilijeme opět olej, přidáme grilované cukety, česnek, papričku, přimáčkneme a opět zalijeme olivovým olejem. Cukety musí být stále ponořené.

Nádobku uzavřeme a uložíme do lednice. Cukety jsou dobré alespoň 1 den po odležení. Když cukety pravidelně konzumujeme, můžeme je připravovat stále jistým způsobem a doplňovat. Dbáme na to, aby cukety byly stále ponořené v oleji. Komu chutnají bylinky, může přidat.

Pikantní cukety v olivovém oleji jsou výborné k čerstvému krajíci chleba. Takto můžeme připravit i lilek.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní cukety v olivovém oleji

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.