reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní čočka v omeletě

K novoročním pokrmům patří čočka. Vyzkoušejte ji tentokrát podávat ve vaječné omeletě jako přílohu k masu nebo samostatně třeba k večeři.


  • 4,1

    4,1 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těstíčko



Energetická hodnota

2176 kJ / 519,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Čočku vypereme a na několik hodin namočíme. V téže vodě ji uvaříme doměkka. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky, které necháme zpěnit na oleji. Pak vmícháme měkkou čočku, přidáme chilli koření a vše podle chuti osolíme a opepříme. Takto připravenou pikantní čočku uchováme na teple.

Nyní si připravíme vaječné omelety. Vejce rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně vmícháme žloutky a solamyl. Těstíčko podle chuti osolíme a opepříme a na pánvi vytřené máslem nebo rostlinným tukem velmi pozvolna upečeme dvě omelety.

Každou omeletu rozkrojíme na polovinu, stočíme do kornoutu a naplníme pikantní čočkou.

Pikantní čočku v omeletě zdobíme rajčátky a podáváme jako přílohu k uzenému masu nebo jako samostatný pokrm.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní čočka v omeletě

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.