reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní čínská polévka

Pokud vaříte rádi netradičně, vyzkoušejte tuto pikantní polévku. Nehodí se ale do dětského jídelníčku.


  • 3,0

    163×

    2,9 163
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Postup přípravy

Houby namočíme do malého množství vody. Omyté zelí jemně nakrouháme. Vepřové maso opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na nudličky. Cibulku i s natí rozkrájíme nadrobno. Solamyl rozmícháme v malém množství studené vody.

Maso osmahneme na oleji dočervena. Přisypeme pálivou papriku. Zalijeme masovým vývarem, nebo vývarem z polévkové kostky. Přidáme nakrájené zelí, máčené houby a povaříme 20 minut.

Pak přilijeme sójovou omáčku, víno. Přidáme špetku glutasolu (nebo vegety), případně dochutíme solí. Těsně před koncem varu přisypeme drobně nakrájenou cibulku s natí a nalijeme ve vodě rozpuštěný solamyl.

Povaříme už jen krátce a horkou pikantní čínskou polévku můžeme nalévat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní čínská polévka

    Celkový počet komentářů: 5
    • SW
      SW

      Komentář k receptu Pikantní čínská polévka

      Ještě bych přidal bambusové výhonky na 100%

      16.08.2013 22:43:11

    • SW
      SW

      Komentář k receptu Pikantní čínská polévka

      Tak teď jsem si jednu takovou polévku donesl z bistra a: S jistotou obsahuje vejce, zelí čerstvé - pravděpodobně ano, cibule taktéž. Maso bych spíše zvolil kuřecí. Možná jsem narazil i na jeden kousek mrkve. Po hrášku ani kukuřici ani stopy. Ovšem bude se to lišit bistro od bistra.
      Terezui: Sojovka? Proč ne? Sojová omáčka (nemyslím ten šmejd od maggi, který viděl soju tak max na obrázku) je běžnou součástí asijské kuchyně, polévky nevyjimaje.

      16.08.2013 22:41:28

    • marw
      marw

      Dal bych tam max. tmavou sojovku jen na barvu, jinak ne.

      12.06.2012 15:45:41


    • jana
      jana

      co to je za polevku??

      tohle nema s cinskou pikantni polevkou nic spolecneho! veprove maso, cibule a zeli tam nemaji vubec co delat! pouziva se zelenina a to hrasek , mrkev, kukurice, a pak take rozpustene vejce! a s klasickou ceskou sojovou omackou vubec nedcilite pozadovane chuti. nejlepsi je na to cinska sojova omacka, ktera se pouziva i napr na sushi....

      01.02.2009 10:06:40


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní čínská polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.