reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pikantní čínská polévka

Pokud vaříte rádi netradičně, vyzkoušejte tuto pikantní polévku. Nehodí se ale do dětského jídelníčku.


  • 3,0

    163×

    2,9 163
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 804 hodnocení

Jak vyzrát na skvrny 1.díl

26. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 160 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 667 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Postup přípravy

Houby namočíme do malého množství vody. Omyté zelí jemně nakrouháme. Vepřové maso opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na nudličky. Cibulku i s natí rozkrájíme nadrobno. Solamyl rozmícháme v malém množství studené vody.

Maso osmahneme na oleji dočervena. Přisypeme pálivou papriku. Zalijeme masovým vývarem, nebo vývarem z polévkové kostky. Přidáme nakrájené zelí, máčené houby a povaříme 20 minut.

Pak přilijeme sójovou omáčku, víno. Přidáme špetku glutasolu (nebo vegety), případně dochutíme solí. Těsně před koncem varu přisypeme drobně nakrájenou cibulku s natí a nalijeme ve vodě rozpuštěný solamyl.

Povaříme už jen krátce a horkou pikantní čínskou polévku můžeme nalévat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pikantní čínská polévka

    Celkový počet komentářů: 5
    • SW
      SW

      Komentář k receptu Pikantní čínská polévka

      Ještě bych přidal bambusové výhonky na 100%

      16.08.2013 22:43:11

    • SW
      SW

      Komentář k receptu Pikantní čínská polévka

      Tak teď jsem si jednu takovou polévku donesl z bistra a: S jistotou obsahuje vejce, zelí čerstvé - pravděpodobně ano, cibule taktéž. Maso bych spíše zvolil kuřecí. Možná jsem narazil i na jeden kousek mrkve. Po hrášku ani kukuřici ani stopy. Ovšem bude se to lišit bistro od bistra.
      Terezui: Sojovka? Proč ne? Sojová omáčka (nemyslím ten šmejd od maggi, který viděl soju tak max na obrázku) je běžnou součástí asijské kuchyně, polévky nevyjimaje.

      16.08.2013 22:41:28

    • marw
      marw

      Dal bych tam max. tmavou sojovku jen na barvu, jinak ne.

      12.06.2012 15:45:41


    • jana
      jana

      co to je za polevku??

      tohle nema s cinskou pikantni polevkou nic spolecneho! veprove maso, cibule a zeli tam nemaji vubec co delat! pouziva se zelenina a to hrasek , mrkev, kukurice, a pak take rozpustene vejce! a s klasickou ceskou sojovou omackou vubec nedcilite pozadovane chuti. nejlepsi je na to cinska sojova omacka, ktera se pouziva i napr na sushi....

      01.02.2009 10:06:40


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Pikantní čínská polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.