reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

těsto



Postup přípravy

Zelí nakrájíme a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Scedíme jej a rozmixujeme. Pokud ho nechceme mixovat, nakrájíme zelí na velmi jemné nudličky. Cibuli očistíme nasekáme. Na oleji ji orestujeme dozlatova. Můžeme přidat i nakrájený bůček. Směs pak vmícháme do zelí.

Na troše oleje podusíme mleté maso. Osolíme jej, opepříme. Když je měkké, také jej vmícháme do zelí.

Z mouky, vejce, oleje, vlažné vody se uhněme vláčné těsto. Z těsta vyválíme tenký plát. Z něj pak vykrojíme kolečka o průměru 10 - 15 cm. Já si těsto nařežu na kousky (cca 3 x 3 x 2) a z těch vyválím zhruba kolečka.

Na každé kolečko dáme náplň, přeložím a spojíme. Vzniknou tak půl kruhové polštářky. Druhá možnost je balit šátečky ze čtverců. Pierogi se zelím a masem naházíme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud neplavou. Jakmile pierogi vyplavou, necháme je ještě chvilku vařit. Pak je vyjmeme.

Pierogi se zelím a masem podáváme teplé s osmaženou cibulkou či bez ní.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pierogi se zelím a masem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Mr- Gábor
      Mr- Gábor

      očekával jsem asi víc, ale náplň je dobrá, zvláště, když se vychutí

      12.04.2012 16:48:39

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pierogi se zelím a masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.