reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí maso mírně naklepeme a opepříme. Nakrájíme na kousky i s očištěnými játry. Anglickou slaninu rozkrájíme napůl, kvalitnější klobásku na kolečka. Papriku bez jádřince naporcujeme na čtverce, oloupanou cibuli na čtvrtky.

Na špejle napichujeme střídavě kousky kuřecího, jater, klobásky, anglické a prokládáme zeleninou. Z uvedeného množství připravíme 2 velké nebo 4 menší pestré masové špízy. Část zeleniny, zbytek slaniny a klobásky si odložíme.

Rozpálíme si velkou hlubší pánev s olejem a špízy osmažíme ze všech stran, poté posypeme ďábelským kořením, podlijeme vodou, vhodíme zbytek cibule, papriky, klobásky i anglické, podlijeme trochou vody a doplníme o feferonku. Pod pokličkou necháme podusit, dokud není vše měkké.

Pestré masové špízy podáváme s pečivem jako hlavní chod. Jako příloha se hodí i vařený brambor, bramborová kaše nebo hranolky. K chuti může přijít tatarská omáčka, majonéza nebo lehčí jogurtový či sýrový dresink.
Vypečenou šťávu s uzenými kousky a zeleninou můžeme použít jako chuťovku na čerstvý chléb.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pestré masové špízy

    Celkový počet komentářů: 1
    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pestré masové špízy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.