reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Pestrá křupavá čalamáda bez sterilizace

Celkový počet komentářů: 12
  • Lenka cigankova
    Lenka cigankova

    Komentář k receptu Pestrá křupavá čalamáda bez sterilizace

    Ahojte, mam dotaz.. Muzu misto borkenu pouzit treba kyselinu sorbovou? Dekuji

    28.08.2018 15:26:57

  • jarka
    jarka

    Teda já bych ho určitě nepoužila a raději sterilovala. Četla jsem, že v tom nálevu někdo zapomněl nerezovou lžičku a vyžralo to do ní díry. Za jak dlouho nevím, ale když jsem si přečetla co to je, tak si to vlastnoručně do domácí zeleniny teda určitě nepřidám.

    11.07.2017 17:19:29

    • Libchen
      Libchen

      Re: borkén

      Ahoj Jarka, já takovou skušenost nemám jako Vy, ale naopak velice pozitívní a žádné " díry " v zelenine nejsou, jako ste četla, taky to není Vaše vlastní skušenost. co se týče borkénu, béžné se využíva v konzervárenství a to bez zákazu hygieniku s přísnymi požadavky. zelenina mi vydrží krásné svěží a křupavá jako čerstvá bez jakékoliv ujmy i 2 roky a více, dokud se nemine.
      já informace z netu a novin přísně selektuji, jsou příliš často zavádějící a jenom módní vlnou. Množství borkénu je tady v receptu na celkové množství minimální a zdravotně zcela nezávadní. Konec koncú používa se především ve vinařství a ještě nikomu neublížilo a nevadilo, to víno se běžně pije všudy.
      Souhlasím tudíž s Vámi, když nechcete, tak nepoužívajte, nemám nic prroti tomu, ale taková křupavá, svěží,barevmě krásna a nekazivá jistě nikdy nebude

      12.07.2017 07:21:12

  • Slavek27
    Slavek27

    skvělý recept

    Zpočátku jsem byl nedůvěřivý, ale nakonec jsem byl mile překvapen. Opravdu výborné!
    DOPORUČUJI!

    14.11.2016 13:49:56

    • Libchen
      Libchen

      Re: skvělý recept

      pan Slavek27, to mne opravdu moc těší :-)
      děkuji za dobrou správu a Vaše DOPORUČUJI!!!
      mám úpřimnou radost, děkuji :-)

      14.11.2016 16:35:33

  • jaciz
    jaciz

    http://www.levnepostriky.cz/p omocne.pripravky/dvojsiricitan .draselny.borken

    02.10.2015 09:52:44

  • Hanka
    Hanka

    Komentář k receptu Pestrá křupavá čalamáda bez sterilizace

    co je to BORKEN ?

    02.10.2015 09:49:37

    • Libchen
      Libchen

      Re: Komentář k receptu Pestrá křupavá čalamáda bez sterilizace

      Ahoj Hanka, Borkén je presne popísaný v predposlednom odstavci receptu, používa sa vo vinárstve, ale aj v konzervárstve, je to minimálne množstvo, ktoré by nemalo robiť žiadne ťažkosti, konzervuje bez nutnosti sterilizovať, čalamáda zostane chrumkavá, bezo zmeny farby a bez ujmy aj viac ako 2 roky.
      má svojich odporcov i zástancov a nie málo. používam už dlho a som veľmi spokojná.

      Borken - dvojsiricitan (disiricitan, pyrosiricitan) draselny K2 S2 O5, je bezne a s oblubou pouzivany na konzervaciu ovocia, zeleniny a vina a jeho skutocna aktivita je zavisla od mnozstva molekularneho kyslicnika siriciteho v nom. Su zname jeho ucinne antimikrobialne a antioxidacne ucinky, no ako potravinove aditivum E224 je otvorene vedeny ako potencionalne nebezpecny pridavok - pri predavkovani moze iniciovat alergie alebo poskodenie ciev.
      Ak vsak uvazime jeho zlozenie a priaznive vlastnosti, treba opat skonstatovat stare zname - vsetkeho vela skodi. I soli, cukru, octu, korenia a alkoholu...

      02.10.2015 17:11:41

  • Libchen
    Libchen

    svobodova67

    Ahoj, veľmi pekne dakujem :-)

    02.10.2015 07:58:02

  • svobodova67
    svobodova67

    Komentář k receptu Pestrá křupavá čalamáda bez sterilizace

    Skvely recept,skvela chut...:)

    02.10.2015 01:53:20

Nalezeno receptů: 12

Přidat příspěvek k receptu Pestrá křupavá čalamáda bez sterilizace

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.