reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pestrá jehla s mátovou omáčkou

Výborný vegetariánský špíz z brambor, jablka obalovaného v sezamu a brokolice. Podáváme s cibulovo-mátovou omáčkou.


  • 3,0

    584×

    2,9 584
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Houby 3.díl

21. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

KVÍZ: Vyzkoušejte si, jak dobře znáte světovou kuchyni

21. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?

21. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Kynuté dýňové bochánky s medovou krustou krok za krokem

21. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

21. 9. 2020

Postup přípravy

Malé brambory povaříme 25 minut v osolené vodě, poté je scedíme. Nejlépe použijeme nové brambory, které nemusíme loupat, stačí je pouze dobře omýt. Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme 2 minuty ve vodě, potom necháme okapat, prolijeme studenou vodou a zakapeme citronem. Brokolici osolíme a opepříme. Jablka rozdělíme na osminky, řezné plochy potřeme vejcem, obalíme v sezamu a necháme zaschnout.

Na oleji osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat, přidáme polovinu máty, 100 ml vody, ocet ze sherry, povaříme a necháme vychladnout. Do hotové omáčky vmícháme zbytek nasekané máty.

Brambory, brokolici a jablka střídavě napichujeme na 8 jehel, potřeme je olejem a z každé strany grilujeme asi 2 minuty.

Pestré jehly podáváme s mátovou omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pestrá jehla s mátovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.