reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Perníkový jablečný nákyp

Jablka, perník, oříšky - to jsou ingredience horkého moučníku.


  • 4,6

    10×

    4,6 10
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Plátky nasypeme do mísy a přelijeme calvadosem. Necháme 15 minut marinovat. Pro lahodnější chuť můžeme přilít pomerančovou šťávu z jednoho pomeranče. Perník a lískové oříšky jemně umeleme a smícháme.

Na dno důkladně vymazané zapékací mísy rozložíme polovinu jablek a zasypeme je polovinou perníkovo-oříškové směsi. Pak opět navrstvíme zbylá jablíčka a zasypeme je zbylým perníkem.

Na perníkový jablečný nákyp nastrouháme máslo, posypeme jej skořicovým cukrem a v předehřáté troubě pečeme 10 minut na 175 °C.

Perníkový jablečný nákyp podáváme horký a ozdobený kopečkem šlehačky, posypaný skořicovým cukrem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Perníkový jablečný nákyp

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.