Snadný a rychlý recept na perníkové těsto od babičky.
Hodnocení
4.1
/ 5 (13x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
těsto
4 ks
vejce
4-5 lžic
med
35 dkg
cukr moučka
70 dkg
hladká mouka
2 balíčky
kypřicí prášek do perníku
2 lžičky
perníkové koření
podle potřeby
kakao
Postup přípravy
Do mísy dáme vejce, rozehřátý med, cukr, kakao, perníkové koření a vyšleháme do pěny. Přidáme mouku a hněteme do doby, než těsto přestane lepit válu. Těsto potom necháme hodinu odpočinout.
Perníkové těsto rozválíme na plát silný asi 0,5 cm a vypichujeme z něj různé tvary.
Perníčky upečeme v předehřáté troubě při 175 °C.
Perníkové těsto podle babičky používáme k přípravě jemného vánočního cukroví, které můžeme ještě ozdobit podle naší fantazie.