reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

na obalení

poleva

těsto

Energetická hodnota

29253 kJ / 6987,1 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Nejprve si upečeme klasický jednoduchý perník. Smícháme suché směsi v míse (část cukru však dáme do kastrolku).

V kastrolku si mírně ohřejeme část cukru, tuk a mléko. Pak přidáme vejce a dobře našleháme.

Tekutou směs pomalu přiléváme do mísy k mouce a šlehačem zároveň promícháme.

Vzniklé těsto vlijeme na mělký pekáč vyložený pečícím papírem.

Upečený perník (asi 45 minut) necháme vychladnout. Pak jej nakrájíme na menší kousky a necháme odležet (zaschnout) do druhého dne.

Připravíme si čokoládu: Ve vodní lázni si v kastrolku rozpustíme tuk, opatrně a za stálého míchání přidáme cukr předem promísený s kakaem. Můžeme přidat lžíci rumu nebo vody.

V čokoládové lázni namáčíme perníkové kostky a ihned je obalujeme ve strouhaném kokosu.

Pokládáme na širší tácek a necháme do dalšího dne ztuhnout a uležet.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Perníkové kostky

Celkový počet komentářů: 2
  • Věra
    Věra

    Komentář k receptu Perníkové kostky

    V receptu postrádám něco, co z obyčejného těsta udělá perníkové - a to je buď prášek do perníku, nebo perníkové koření. Nevypadl omylem? Pokudne, pak to nemůže chutnat jako perník, jen jako hnědá buchta. Pak obalené v čokoládě (a zase, proč nepoužít rozpuštěnou čokoládu s máslem, proč 20 dkg ramy?) a kokosu nemůže chutnat jako perníková kostka.
    :-(

    22.02.2017 16:27:30

  • A_san
    A_san

    Dobrý den, zajímalo by mne jen při jaké teplotě to těsto pečete? já mám horkovzdušnou troubu a přiznám se, že nemám tušení :)

    19.10.2011 12:47:16

Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Perníkové kostky