reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

5. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Perníkové koření

Perníkové koření

Směs koření do perníkového těsta. Tato dávka je na půl kilogramu mouky. Recept je jednoduchý.


  • 4,8

    103×

    4,8 103
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Postup přípravy

Navážíme si všechno koření. Skořici, hřebíček, nové koření, anýz, fenykl, badyán a kousek vanilky. Perníkové koření velmi jemně utlučeme v hmoždíři. Pak koření prosejeme přes sítko.

Roztlučené koření smícháme s jemně nastrouhanou kůrou z jednoho dobře vydrhnutého bio citronu.

Tato dávka perníkového koření je určena na půl kg mouky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Perníkové koření

    Celkový počet komentářů: 4
    • Lukáš
      Lukáš

      Badyán a anýz jedno jest

      Tohoto receptu bych se nedržel ani náhodou. Autor totiž ani netuší, že anýz je český název pro badyán. Z toho množství v receptu musí bolet hlava, naopak chybí tam úplně zázvor, bez kterého perník není perník (v originálu gingerbread, tedy zazvorový chléb).

      27.04.2020 08:50:44

      • Marek
        Marek

        Re: Badyán a anýz jedno jest

        Dobrý den,
        Anýz - anise / Anýz pravý
        Badyán - star anise, anýz hvězdicovitý
        2 rozdílné věcí podobné vůně, ale úplně jiného vzhledu

        31.05.2020 13:07:54

    • EVA
      EVA

      PERNIKOVE KORENI

      RECEPT JSEM ZKUSILA, JAK PISE PANI, CHYBEL TAM ZAZVOR, KTERY JSEM TAM PRIDALA, JINAK JE TAM PREMRSTENA DAVKA TOHO ANYZU,JE HO TAM TAK CITIT, ZE AZ JE TO NEPRIJEMNE, TAKZE BYCH TAM DALA JENOM POLOVICNI DAVKU A PUJDU VYZKOUSET JINY RECEPT. NENI TO SPATNE, ALE JAK RIKAM, MENE ANYZU

      28.03.2017 22:25:22


    • Hanka
      Hanka

      Komentář k receptu Perníkové koření

      Myslim, ze tu chybi zazvor. Bez zazvoru neni pernik opravdovy.

      26.11.2015 16:34:19


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Perníkové koření

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.