reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Perníková zmrzlina

Smetanový krém plný perníku, oříšků a ovoce.


  • 4,0

    4 5
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Den předem svaříme smetanu a perníkové koření. Uložíme přes noc do chladničky.

Ve vodní lázni ušleháme žloutky s medem a rumem. Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh.

Perníkovou smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Do ní postupně zamícháme žloutkovou hmotu a tuhý sníh. Nakonec do hmoty zlehka vmícháme nahrubo nastrouhaný perník, najemno nasekané oříšky a nadrobno nakrájené kandované ovoce.

Zmrzlinu rozdělíme do pohárů a dáme vychladit. Perníkovou zmrzlinu podáváme ozdobenou šlehačkou, kandovaným ovocem a trubičkou nebo oplatkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Perníková zmrzlina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.