reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Perníková roláda

Roláda z perníkového těsta plněná mletými ořechy a povidly. Vynikající pochoutka!


  • 3,0

    688×

    2,9 688
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Perníkové těsto rozválíme, potřeme povidly, poklademe hustě ořechy, zabalíme, kraje potřeme vejcem, aby se nerozlepily. Potom potřeme vejcem celou roládu, dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Perníková roláda

    Celkový počet komentářů: 6
    • dabra
      dabra

      Recept je dobrý, napřed to vypadá, že se suroviny nespojí, ale po důkladném zpracování ano. Ale ve výsledku se nejedná o opravdovou,,roládu",ale spíše o závin. Vždy se při pečení rozteče do stran, ale na chuti to neubere! Všem moc chutná!!! A to je nejdůležitější!

      01.04.2012 21:46:30

    • Elvíra
      Elvíra

      Perníková roláda

      Tento recept používám již čtvrtým rokem.Jen těch rolád udělám více, konkrétně tři,neboť mouky je 600 g atd. Zabalená roláda vydrží hodně dlouho, tedy, pokud ji někdo dříve neobjeví. Potom nevydrží ani chvilku.

      15.01.2012 07:29:45

    • Jarmila Vojáčková
      Jarmila Vojáčková

      K perníkové roládě

      Recept je úžasný, jednoduchý a výsledek opravdu chutný. Letos na vánoce roláda zmizela jako první a to je co říct. Doporučuji těsto nechat do druhého dne odležet. Opravdu vynikajíci, nijak přeslazené a dobře chuťově vyvážené. Abych nezapomněla, dala jsem tam perníkové koření z obchodu, ne hřebíček. Jarmi

      14.01.2012 16:32:52


    • Kamila
      Kamila

      Prosím o radu

      Nepřijde do perníku ještě mléko a prášek do perníku? Jsem začínající kuchařka a potřebuju vědět vše konkrétně..

      25.11.2010 16:32:42

      • Dana
        Dana

        Re: Prosím o radu

        Kamilko, to mléko a prášek do perníku si nechte na lité těsto - to se naleje na pekáč a recept máte na sáčku s kořením do perníku, toto je jiné těsto, takové tuhé, zpracované na vále...dají se z něho vykrajovat různé malé perníčky, vsadím se, že ty už jste někdy viděla. Když si znovu pozorně přečtete recept a vše uděláte podle něho, tak se Vám to prostě MUSÍ podařit. Tak se do toho klidně pusťte a určitě se podaří. Přeji aby se podařilo a doborou chuť a dobrý den a nashledanou..:-)

        15.01.2012 01:35:30

    • marie mullerova
      marie mullerova

      je opravdu moc dobrá, ja peču vetsinou na Vánoce,ale upeču i na Velikonoce, jen bych chtěla říct, že já davam na ty ořechy jeste sakane kand. ovoce, rozinky, mandle, proste co dům da a je to taky velmi dobre

      26.03.2010 06:59:04


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Perníková roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.