reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Perník s jablky a medem

Perník s jablky a medem vydrží dlouho vláčný, moc chutná i dětem.


  • 2,9

    158×

    2,8 158
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách

24. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

24. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano

23. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

8 skvělých a jednoduchých receptů z mletého masa

23. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Zpracováváme dýně: Na polévku, přílohu i dýňový kompot

23. 9. 2020

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Vlašské ořechy nahrubo nasekáme.

Mouku, kakao, cukr, skořici a kypřící prášek do perníků promícháme. Postupně přimícháme olej s vodou, přidáme vejce, ořechy a med. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhaná jablka. Vše důkladně promícháme.

Perníkové těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, těsto rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 35 minut.

Upečený perník s jablky a medem necháme vychladnou. Vychladlý stačí pocukrovat moučkovým cukrem. Pokud ho ale ozdobíme šlehačkou a pikantním džemem, získáme výborný moučník.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Perník s jablky a medem

    Celkový počet komentářů: 6
    • Kukačka
      Kukačka

      výborný

      12.03.2013 10:31:31

    • krava
      krava

      Poradte co nejrychleji abych ho mohla upec dekuji.

      22.01.2013 20:43:48

    • krava
      krava

      Ano take me zarazi ta mouka jak pise Dana.urcite bude vyborny ale pockam si na vyjadreni ohledne mouky.

      22.01.2013 20:42:23


    • Markéta Kolářová
      Markéta Kolářová

      perník nám všem moc chutnal, zpočátku jsem měla obavy, že je těsto moc suché, ale nastrouhaná jablka vše napravila a těsto bylo ok, jen mám připomínku k teplotě pečení, 150°C je rozhodně málo, pekla bych při 170°C cca 40 min.

      20.11.2011 09:43:56

    • Katka
      Katka

      Je ten recept správně? První tam máte 400g polohrubé mouky a potom 200g hladké mouky. Myslím, že ta hladká je tam už zbytečná, ne?

      15.09.2008 13:33:07

    • Dana
      Dana

      prosím poraďte mi, když jste hodnotili tento perník, jak jste jej upekli. Já jsem ho zkoušela, ale těsto se nedalo dát dohromady, protože v receptu je moc mouky a málo tekutin. Nakonec jsem musela přidat mléka,abych těsto vůbec dostala dohromady. Proto Vás prosím o radu.

      17.03.2007 10:26:27


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Perník s jablky a medem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.