reklama
hledat uživatel
       

Perníčky

Recept na perníčky potřené bílkovou polevou. Těsto je třeba nechat až 2 dny odležet, při přípravě s tím musíme počítat. Dají se hned jíst a nemusí se nechat proležet.


  • 4,6

    30×

    4,5 30
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, jedlou sodu, 2 lžíce koření do perníku, 2 lžíce skořice, med, změklou Heru, moučkový cukr, žloutky a 4 celá vejce. Z ingrediencí vypracujeme těsto na perníčky, které necháme 2 dny odležet v chladu.

Z rozváleného těsta vykrajujeme nejrůznější tvary, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme - na perníčky stačí asi 5 minut.

Během pečení si připravíme polevu. Vyšleháme bílek, moučkový cukr a lžičku škrobu do pěny.

Ihned po upečení potřeme perníčky bílkem. Perníčky můžeme dát hned na stůl, nepotřebují odležet.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Perníčky

    Celkový počet komentářů: 10
    • Milí
      Milí

      Komentář k receptu Perníčky

      Mužu se zeptat, proč se po upečení musí potřít bílkem?

      23.11.2016 17:57:40

    • zhkamarad
      zhkamarad

      Je pravda,že každé perníčky jsou jiné,ale není problém ztvrdlé porníčky oživit. Dejte je do krabičky a přidejte na plátky nakrájené jablko a oni krásně změknou mám to vyzkoušeno.Přeji dobrou chut´. :lol:

      06.04.2010 16:46:25

    • .Renča.
      .Renča.

      Tak tady je dobrá rada drahá. Je spoustu výborných receptů - přímo na našich stránkách, ale ... jsou perníčky, které se musí nechat minimálně 14 dnů odležet a jsou perníčky, které jsou měkké ihned po upečení. Každý recept si proto pečlivě přečtěte a vyberte si ten, který se vám bude nejvíce hodit, popřípadě vás zaujme i pěknou fotografií. :idea:

      16.11.2009 21:49:36


    • Kamarádka
      Kamarádka

      jak dlouho před svátky je dobré péci perníčky aby nebyly tvrdé a jaký je dobrý recept pro začátečníky ? :?:

      15.11.2009 19:25:07

    • Duška
      Duška

      Díky moc. Tak to si ten článek nenechám ujít. :D

      17.11.2008 21:25:08

    • .Renča.
      .Renča.

      Ahojky, já začínám s pečením na Mikuláše. Ale pozor, některé recepty na perníčky nepotřebují čas na rozležení - perníčky časem spíše tvrdnou. Chystám článek s několika recepty - vyjde snad kolem Mikuláše. Pokud nemáte svůj oblíbený recept, neváhejte vyzkoušet některý z uvedených receptů. A taky se pak pochlibit fotografií.

      17.11.2008 18:12:59

    • Duška
      Duška

      Dobrý den! Chtěla bych jsem vědět kdy začít péct perníčky, aby byli na Vánoce měkké. Děkuji :)

      16.11.2008 15:29:55

    • chaticka
      chaticka

      perníkové cukroví

      chci se zeptat při jaké teplotě upéct

      29.10.2008 20:47:32

    • chaticka
      chaticka

      perníkové cukroví

      chci se zeptat při jaké teplotě upéct ( 180 - 220 C )

      29.10.2008 20:46:21

    • ivuš
      ivuš

      Kolik cukru?

      Chci se zeptat kolik cukru patří do bílkové polevy-není uvedeno.Díky

      28.10.2008 12:12:07

    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Perníčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.