Perníkové těsto je po upečení měkké a dají se z něj tvořit různé tvary a vše co vás napadne. Výborný recept.
6 ks | vejce |
6 lžic | med |
420 g | cukr moučka |
1200 g | hladká mouka |
300 g | Hera |
3 lžičky | jedlá soda |
6 lžiček | perníkové koření |
V jedné misce smícháme vejce, med, Heru nebo máslo a přidáme cukr. V druhé misce smícháme hladkou mouku, jedlou sodu a perníkové koření a postupně vmícháme ingredience smíchané v první misce. Chceme-li perníčky tmavší, odebereme část mouky a přidáme stejnou část kakaa. Po smíchaní a uhnětení těsta dáme těsto na 30 minut odpočinout do lednice a pak můžeme vykrajovat libovolné tvary. Perníčky pečeme podle jejich velikosti přibližně 8 minut při 180 °C. Po upečení ještě vařící perníčky na plechu můžeme pro lesk potřít rozšlehaným vejcem. Perníčky z perníkové chaloupky krásně provoní domov a vytvoří příjemnou vánoční atmosféru. A při troše fantazie a zručnosti můžeme z nich postavit kouzelnou perníkovou chaloupku.
autor Martinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena