reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Med, cukr a máslo nebo tuk na pečení rozpustíme. Do směsi přidáváme mouku, sodu, perníkové koření, sůl a vejce. Vše důkladně promícháme šlehačem. Polotekuté těsto přelijeme do sáčku a necháme den uležet v lednici. Druhý den je těsto pevné.

Těsto rozválíme na vále podsypaném moukou asi na tloušťku 3 - 4 mm a vykrajujeme tvary, které můžeme potírat bílkem pro větší lesk. Pečeme v předehřáté troubě na pečící fólii nebo papíru při teplotě cca 160 °C asi 5 minut - spíše hlídáme, aby nezačaly moc tmavnout okraje perníků.

Ke zdobení doporučuji klasiku - sníh z bílku ušlehaný s jemným cukrem moučka. Pokud je sníh moc tuhý, ředíme pár kapkami z citronu a pokud je řídký, dosypáváme cukr. Přidávám i trochu bramborového škrobu, zdobení se mi pak zdá pevnější, po zatvrdnutí odolnější. Polevu dobarvujeme potravinářskými barvami.

Tyto perníčky nikdy úplně neztvrdnou a jsou po upečení křupavé jako sušenky a po pár dnech krásně změknou (nejlépe uložené v krabici na balkoně).

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Perníčky na Vánoce, Velikonoce i chaloupku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.