těsto | ||
---|---|---|
4 ks | vejce | |
50 g | máslo | |
1 špetka | hřebíček | |
100 g | med | |
250 g | cukr moučka | |
1 špetka | anýz | |
1 špetka | nové koření | |
1 špetka | skořice mletá | |
650 g | hladká mouka | |
10 g | jedlá soda | |
na potření | ||
vejce |
Na vál prosejeme hladkou mouku a cukr moučka a promícháme. Přidáme med, máslo nebo margarín, na špičku nože anýzu, špetku mleté skořice, hřebíčku a nového koření, jedlou sodu a vejce. Všechno dobře propracujeme a necháme do druhého dne odpočinout. Druhý den těsto na perníčky vyválíme a vykrájíme tvary. Před pečením potřeme perníčky rozšlehaným vejcem. Perníčky pečeme v horké troubě. Perníčky ozdobíme podle fantazie a podáváme ke svátečnímu pohoštění.
Vánoční perníčky na poslední chvíli: 6 receptů na hned měkké perníčky
Pokud se ještě chystáte na poslední sladké vánoční pečení, máme pro vás dobrou zprávu. S těmito recepty na perníčky zazáříte, protože jsou měkké hned po upečení a na slavnostní stůl k ostatnímu cukroví je můžete přidat v mžiku. Se zdobením vám rádi pomohou i děti, kterým tak čekání na Ježíška zpříjemníte.
Moučníky, dezerty a cukroví obzvlášť zdobí nejrůznější polevy. Podrobně se podíváme na tu nejpoužívanější - čokoládovou.
Autor:babička Jarunka69
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena